8 συμβουλες για χαρουμενη ζωη!

Ποιος είπε ότι το να είναι κανείς χαρούμενος αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο; Βάζουμε στοίχημα ότι αν ακολουθήσετε τις 8 συμβουλές που ακολουθούν, θα νιώσετε να πλημμυρίζετε από χαρά μέσα σε λίγα λεπτά…

 

  1. Βάλτε περισσότερη ενέργεια στη ζωή σας. Για παράδειγμα, σηκωθείτε όρθιοι όταν μιλάτε στο τηλέφωνο. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Μιλήστε πιο δυνατά!
  2. Βγείτε μια βόλτα. Έρευνες δείχνουν ότι το φυσικό φως ερεθίζει τους νευρώνες που βελτιώνουν τη διάθεση.
  3. Πάρτε τηλέφωνο ή έστω στείλτε e-mail σε έναν φίλο που έχετε να επικοινωνήσετε πολύ καιρό μαζί του. Πιάστε κουβέντα με έναν συνάδελφο στο γραφείο, με τον οποίο δεν έχετε πολλές επαφές. Η επικοινωνία είναι το κλειδί της χαράς!
  4. Πάρτε βαθιά ανάσα και κάντε κάτι που το αναβάλλετε εδώ και καιρό. Τηλεφωνήστε στον λογιστή σας για εκείνες τις γραφειοκρατικές εκκρεμότητες ή προγραμματίστε επιτέλους εκείνο το ραντεβού με τον οδοντίατρο. Κάθε φορά που σβήνουμε μια υποχρέωση από την to-do λίστα μας, η διάθεση απογειώνεται.
  5. Κάντε μια καλή πράξη. Ακόμη και ένας μικρός έπαινος στον συνάδελφο που νιώθει ανασφάλεια για το αν έκανε ή όχι σωστά τη δουλειά του, θεωρείται καλή πράξη!
  6. Σώστε μια ζωή! Μπορείτε να εγγραφείτε για να γίνετε δωρητής οργάνων ή/και να δίνετε ένα μικρό ποσό σε φορείς όπως η UNICEF, ώστε να ανακουφίζετε ανθρώπους του Τρίτου Κόσμου. Αν κάνουμε το καλό αισθανόμαστε και καλά. Καρατσεκαρισμένο!
  7. Υποδυθείτε ότι είστε χαρούμενοι. Ακόμη κι αν δεν είστε! Έρευνες έδειξαν ότι ακόμη κι ένα προσποιητό χαμόγελο βελτιώνει την κακή διάθεση.
  8. Μάθετε κάτι καινούριο. Διαλέξτε ένα αντικείμενο που πραγματικά σας ενδιαφέρει και ενημερωθείτε γι’ αυτό μέσω Internet ή προμηθευτείτε ένα σχετικό βιβλίο.

Και μια διαπίστωση: Όσο περισσότερο φροντίζετε να είστε εσείς χαρούμενοι, τόσο περισσότερο κάνετε και τους άλλους χαρούμενους!