Μια δραματικη ιστορια bullying

Στο σχολείο, όλοι λίγο-πολύ έχουμε πέσει θύματα bullying ή έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σκηνής bullying ή κάποιοι από εμάς ήταν οι ίδιοι νταήδες και τώρα το έχουν μετανιώσει...


Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθούμε την ιστορία μιας μικρής μαθήτριας που μια ομάδα συμμαθητριών της της έχει κάνει τη ζωή κόλαση. Ξύλο, εξευτελισμοί, διαπόμπευση. Στο τέλος το κορίτσι δεν αντέχει και αποφασίζει να βάλει τέρμα στη ζωή του. Αυτοκτονεί και αφήνει ένα ματωμένο μήνυμα: «Είμαι θύμα».

Στατιστικά στις ΗΠΑ, ένα παιδί θα πέσει θύμα bullying στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διαλλείματος, κάθε 7 λεπτά, ενώ μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα πέσει θύμα, κάθε 25 λεπτά. Η ίδια έρευνα τονίζει ότι οι μεγάλοι (γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές) συνήθως κοιμούνται έναν μακάριο ύπνο και δεν καταλαβαίνουν από την αρχή, πότε ένα παιδάκι είναι θύμα, μέχρι η κατάσταση να φτάσει στα άκρα.

Το 85% των παιδιών λέει πως όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια τέτοια σκηνή ένιωσαν εξαιρετικά άβολα και επίσης πολύ σπάνια κάποιο κινήθηκε να σταματήσει το bullying. Μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών στα παιδιά και τους εφήβους αφορά θύματα του bullying και σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις θύτες που συνειδητοποιούν τι κάνουν.

Τα θύματα του bullying δαπανούν όλη την πνευματική τους ενέργεια για να βρουν τρόπους να αποφύγουν το bullying και όταν έρχεται η στιγμή να μελετήσουν δεν μπορούν να το κάνουν γιατί είναι εξαντλημένα. Λιγότεροι από τους μισούς, αναφέρουν σε γονείς ή δασκάλους ότι είναι θύματα.
Στις ΗΠΑ 276.000 μαθητές ηλικίας 15- 25 ετών επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν επειδή δεν άντεχαν να είναι θύματα bullying. Πέντε χιλιάδες δυστυχώς τα κατάφεραν…

 

 

Πηγή