Εθελοντισμος

Η εθελοντική δράση δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εκφράσουν τα πιο βαθιά αλτρουιστικά συναισθήματά τους, καθώς και να αποκτήσουν ένα πιο ενεργό και δυναμικό ρόλο ενισχύοντας το έργο και προάγοντας την ψυχική υγεία.
Εθελοντής είναι κάθε άτομο που προσφέρει το χρόνο του χωρίς αμοιβή και που είναι ευαισθητοποιημένο σε θέματα ψυχικής υγείας και κοινωνικής στήριξης. Όλοι οι πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι να γίνουν εθελοντές.
Κάθε εθελοντής είναι σημαντικός συνεργάτης, ο οποίος εκπαιδεύεται από το επιστημονικό προσωπικό, αναλαμβάνει συγκεκριμένους ρόλους και εντάσσεται στη λειτουργία των υπηρεσιών και των προγραμμάτων της μονάδας.
Στο εθελοντικό πρόγραμμα της ΑΝΙΜΑ μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στις εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες των ενοίκων, να τους γνωρίσει και να βοηθήσει στην κοινωνική επανένταξή τους.


Ενδεικτικές Δραστηριότητες:
Εσωτερικές: Μαγειρική, εργοθεραπεία-καλλιτεχνικά, κηπουρική, δραστηριότητες φροντίδας και αισθητικής κα.
Εξωτερικές: Έξοδο για καφέ, σινεμά, θέατρο, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και ημερίδες κ.α.
Σε περίπτωση ενδιαφέροντος παρακαλείστε να αποστείλετε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, αναγράφοντας το ενδιαφέρον σας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210-4964481.