ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!

H συγκινητική ιστορία του 18χρονου Xie Xu.

Ένας έφηβος θεωρείται ως ο «πιο καλός μαθητής στην Κίνα», καθώς επί τρία χρόνια κουβαλούσε στις πλάτες του τον ανάπηρο φίλο του για να πάνε μαζί στο σχολείο.

Η ιστορία του 18χρονου Xie Xu που φρόντιζε εθελοντικά τον 19χρονο συμμαθητή του, Zhang Chi, έχει αναδημοσιευτεί πάμπολλες φορές στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει μπει στο επίκεντρο των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του λυκείου Daxu στην πόλη Xuzhou στο οποίο φοιτούσαν οι μαθητές, περιέγραψε την ιστορία ως εμψυχωτική και συγκινητική.

Ο Zhang πάσχει από μια μορφής μυικής δυστροφίας, όμως με την βοήθεια του φίλου του δεν έχει χάσει κανένα μάθημα. Σε ένα μήνα, οι δρόμοι των δύο αγοριών θα χωριστούν καθώς ο Xie θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Nanjing. Τι θα γίνει λοιπόν όταν ο Zhang μείνει μόνος;

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναφορά των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Κίνα, υπάρχει μεγάλο κενό στα νομικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και είναι δύσκολη η χορήγηση κάποιου επίσημου προγράμματος βοήθειας που να τους δίνει πλήρη ανεξαρτησία.